Hopp til her

Friluftslivområder - kartlegging av bruk og verdi

Friluftsliv, kartleggingHvilke områder brukes til friluftsliv i kommunen? Hvor mye brukes de? Hvilke kvaliteter har de? Dette er noen av spørsmålene som blir stilt i arbeidet med å kartlegge og verdisette friluftslivsområder. For å sikre kvalitet på arbeidet ønsker vi innspill fra innbyggere, barnehager og skoler, frivillige foreninger, velforeninger og grunneierlag med friluftslivsinteresser. Fristen for å gi innspill er 15. mars.

Det er et nasjonalt mål at de fleste kommuner skal ha gjennomført kartlegging og verdisetting av sine friluftslivsområder.

Kommunene våre har politisk vedtak på å gjennomføre kartleggingen og nå trenger vi lokalkunnskap for å få god kvalitet på arbeidet.

Vedlagte kart er et grovskisse utkast som viser avgrensing av områder og forslag til kategori på et område. Kategoriene har hver sin farge.

Kartutkastet bygger på kunnskap fra eksisterende turbøker og turkart, samt registreringer fra godtur.no, seniortur.no, samt lokal kunnskap. Verktøyet som brukes i arbeidet er beskrevet i denne veilederen : http://www.miljodirektoratet.no/Documents/publikasjoner/M98/M98.pdf

Vedlagte excel-dokument inneholder den informasjonen vi har pr i dag – Oppføringene her er koblet til kartet med id- nr slik at du kan finne området på kartet som hører til teksten. Tallverdiene her foreslår en verdi på område etter omfang av bruk og kvaliteter.

De som har bidratt i arbeidsgruppa i Marnardal er: Øyvind Jorstad, Fred Erik Berge, Stein Chr. Midling-Jenssen, Håkon Heddeland, Lillian Olsen og Haldis Hove

Det vi ønsker tilbakemelding på er:

• områder som ikke har kommet med i utkastet til temakart.
    • bruken av områder – hvor mye de brukes, hvor mange som bruker det sånn ca, hvilke brukergrupper
  • aktivitet som området er særlig egnet til turgåing, ski, bading, fiske, sykling, ridning, lek, klatring, kano osv.
  • natur og kulturhistoriske kvaliteter for det området dere bruker.
  • Tilrettelegging – toalett, grill, benker, skilting, merka stier p plass …
  • Informasjon dere mener er viktig å kjenne til

Det ferdige kartet vil gi oss dagens status på friluftslivets interesser og være et virkemiddel i kommunal planlegging for å identifisere, utvikle og ivareta arealer for friluftslivet. Ved endringer i status vil temakartet kunne justeres.

Frist for innspill er satt til 15. mars

Vi hører gjerne fra dere om dere trenger mer informasjon og eventuelt kartutsnitt i annen målestokk.

Dere kan tegne og fortelle deres innspill på kart, eller bare gi en beskrivelse i epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Prosjektleder Guro Wendelbo vil også være tilgjengelig for å gi informasjon og ta imot innspill på følgende dag:

Marnardal Rådhus, Kommunestyresal - onsdag 27. februar kl. 17-19

Bare ta kontakt om noe er uklart.