Hopp til her

Nytt pasientjournalsystem i helse- og omsorgstjenestene

Nye Lindesnes kommune skal ta i bruk nytt pasientjournalsystem i helse- og omsorgstjenestene. Systemet Bruker fødselsnummer for å sikre at kommunikasjon og meldingsutveksling med tjenestemottakere og pårørende er sikker.

Dersom fødselsnummeret til tjenestemottakere og pårørende ikke er registrert i pasientjournalsystemet fra før, hentes det automatisk ut fra Folkeregisteret. Du som tjenestemottaker eller pårørende trenger ikke å foreta deg noe.

Personnummeret trengs for å styrke personvernet og sikre at pasientinformasjon blir gitt til riktig mottaker/pårørende. For den enkelte innebærer dette trygghet for at personopplysninger blir lagret og distribuert i et sikkert og lukket system, samtidig som pårørende kan være trygge på at de får informasjonen de trenger om sine nærmeste.

I ny kommune vil pasientinformasjon først og fremst sendes digitalt til innbyggernes digitale postkasse. I de tilfeller hvor mottaker ikke har dette, eller ikke åpner den digitale posten, vil systemet automatisk sende brev i posten.