Hopp til her

Velkommen til FolkehelseUga 2019

Bedre sammen er tema for årets folkehelseuke. «Det handler om å styrke felleskap gjennom samhandling og brobygging», sier leder av programkomiteen Heidi Ranvik Jensen.
For fjerde året på rad er det folkehelseuke i uke 35. Nytt av året er at kommunegrensene er visket ut. Fra 26. august til 1. september framstår nye Lindesnes som en kommune med et vidt spekter av aktiviteter, treningstilbud, seminarer og kurs som er gratis å delta på.

Ikke bare er årets folkehelseuke utvidet til å favne alle tre kommunene i Lindesnes. Lørdagen i folkehelseuka blir en familiedag, en aktivitetsdag, en dag med yrende liv i Mandalshallen og Speilen med over tretti aktører samlet på et brett. Her får også frivillige, private og offentlige aktører presentert sitt arbeid. Noen trenger kanskje å rekruttere medlemmer til sitt korps. Andre vil presentere sine tilbud om trening, kurs og velvære. Du kan få testet både syn og hørsel, du kan prøve deg i klatreveggen, spille fotball, og dette er bare en brøkdel av hva lørdagen har å by på. For hele uka kan du teste ut treningstilbud og delta på seminarer.

Ranvik Jensen har i år som i fjor holdt et varmt og godt grep om det rikholdige programmet sammen med sin komite . «Vi ønsker å synliggjøre det gode arbeid som allerede gjøres i Mandal, Marnardal og Lindesnes av kommunene, frivillige organisasjoner og private aktører. Vi skal også utfordre politikerne til debatt om folkehelse, nå før valg og kommunesammenslåing», sier hun og håper at alle kan finne noe i programmet som passer for seg, og kanskje også inspirasjon til å gjøre helsefremmende grep i eget liv.

Takk til alle som bidrar på dugnad for at FolkehelseUga 2019 kan bli en realitet!