Skriftstørrelse

Hopp til her

Informasjon om Speilen-området i Mandal

Kommunene Lindesnes, Mandal og Marnardal ønsker å informere om situasjonen i Speilen-området og hvordan kommunene følger opp saken. I denne artikkelen vil du også finne svar på ofte stilte spørsmål.

En stor gruppe med fagpersoner har over lengre tid kartlagt situasjonen på Speilen-området, og arbeider nå med målrettede tiltak på området og for ungdom som er involverte. De som samarbeider om dette er kommunens SLT-kooridinator (koordinator for rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak), barnevern, skoler, politi, Mandals Turnforening og Furulundens venner.

ØNSKER DU Å VÆRE DAGRAVN? MELD DIN INTERESSE HER.

Er det trygt for barn og unge på Speilen-området?

Ja. Kommune og politi anbefaler innbyggerne å bruke Speilen-området. Dette er et område vi alle kan være stolte av, som gir gode muligheter for lek, aktivitet og sosialt samhold. Det er ønskelig med denne typen aktivitet i området, derfor oppfordrer vi alle til å ta området i bruk på denne måten.

Vi oppfordrer samtidig alle foreldre til å koble seg på ungdommens liv på fritiden. Være med, og være synlige. Det er behov for trygge, gode voksne i området.

Kommunen har god kjennskap til utfordringene som er i området. Det er viktig at foreldre trygger sine barn på at utfordringene blir tatt hånd om, og at det i tiden fremover vil være økt tilstedeværelse av voksne i området. Både politi, dagravner og engasjerte foreldre har fokus på området og vil være til stede.

Hva vet kommunen om hva som har skjedd i området?

Politi og kommune har fått bekymringsmeldinger om ansamlinger av ungdommer i Speilen-området. Det er bekymring knyttet til rus, vaping og truende/uønsket atferd. Vi har fått tilbakemeldinger om at foreldre er bekymret for å sende barna sine dit, og vi har fått rapporter om kjøp, salg og bruk av narkotika.

Skjer dette bare her?

Nei. Situasjonen på Speilen-området er hverken ny eller unik. Her, som alle andre steder i verden, finnes det ungdommer som opplever at de ikke har noe sted å være. De prøver ut måter å være på som ikke er akseptable, og de kan eksperimentere med rusmidler. Slik har det vært i våre tre kommuner lenge, og det er hverken nytt eller unikt for våre kommuner. Men på Speilen blir de synlige fordi det er mange som bruker området, og noen kan synes det er ubehagelig å med ungdommer som ikke følger normen, og som utfordrer med sin væremåte.

Hva gjøres konkret for ungdommer og på Speilen-området?

Det er satt i verk flere tiltak for å skape et trygt og godt område på Speilen, og enkelte er under arbeid:

 • Det er satt i gang samtaler med ungdom det gjelder. Ungdom får oppfølging individuelt i samarbeid med foreldre.
 • Det er satt i gang tiltak i ungdommenes nettverk.
 • Individuelle tiltak inn mot den enkelte familie.
 • Informasjon til de det gjelder.
 • Foreldremøte for involverte.
 • Det er midlertidig engasjert vekter i området.
 • Frivillige foreldre har etablert en dagravn-ordning hvor kommunen koordinerer en vaktlisteordning for frivillige foreldre/voksne som ønsker å bidra som dagravn på Speilen-området. Kommunen ønsker slike positive initiativ velkommen. For mer informasjon besøk facebooksiden «Dagravn speilenområde».
 • Barnevern, helsestasjon, familiesenter, politi og kultur er involvert i arbeidet med ungdommene. Det er Samarbeid med frivillige organisasjoner.
 • Frivillige organisasjoner er invitert til å bidra med stunt og andre positive initiativer i området.
 • Informasjon på kommunens nettside.

Kommune og politi jobber kontinuerlig med tiltak , både på kort og lang sikt. Kommunen er opptatt av å inkludere barn og unge inn i positive fritidsaktiviteter. Vi skal ha økt fokus på foreldresamarbeid, skolesamarbeid og forebyggende programmer. Nye Lindesnes vil søke midler til positive initiativer det er ønskelig å iverksette.

Kommunene vil før jul ha et opplegg på alle ungdomsskoler med cannabis som tema, hvor også foreldre blir invitert. 

Hvordan snakke med ungdom om det som skjer?

Det er viktig at foreldre snakker med sine ungdommer om hvordan de opplever situasjonen, og trygger dem på at dette blir fulgt tett opp av SLT-koordinator (samordning av rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak), barnevern, skoler og politi, og at det er god kontroll på situasjonen i området. Det er trygt å være i Speilen-området. Vi oppfordrer voksne til å være synlige og til stede.

Hvordan snakke med ungdom om cannabis

Tips på hvordan ta praten og oversikt over anbefalt litteratur.

Klikk og les mer

Er du bekymret for ditt barn?

Oversikt over tilbud og fagpersonell som kan hjelpe.

Klikk og les mer

 • Last updated on .

Adresse

Åpningstider mandag-fredag: kl. 8-15
Rådhuset - Nordre Heddeland 26, 4534 Marnardal

Kommunenummer: 1021
Organisasjonsnummer: 964 966 931

Kontakt

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 28 90 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me