Hopp til her

Priser og beregning av kommunale avgifter

Beregningsgrunnlag

Kommunale avgifter faktureres fire ganger i året; mars, juni, september og desember, med forfall mnd etter. Unntak er leie av vannmåler som faktureres en gang i året, på 3. termin.

Vann- og avløpsgebyret er inndelt i et abonnementsgebyr (fastavgift) og et forbruksgebyr. Abonnementsgebyret er likt for alle boenheter, mens forbruksgebyret er en variabel del som betales etter forbruk (vannmåler), og fremkommer i prislisten

VANNMÅLER
Mot slutten av året sendes det ut en SMS (evt. vannmålerkort) til alle kunder med vannmåler. Avlesningen sendes tilbake til kommunen der den blir registrert og danner grunnlaget for avregningen. Der vi ikke har mottatt avlesning blir forbruket stipulert.

FEIING OG TILSYN
Feiing og boligtilsyn faktureres en gang pr år, på 3. termin.

AVTALEGIRO MED EFAKTURA
For at du skal kunne se, og evt skrive ut, fakturaen din i nettbanken anbefaler vi at du oppretter en kombinert AvtaleGiro med eFaktura.  AvtaleGiro med eFaktura er automatisk betaling av de fakturaer du har mottatt i nettbanken din. Du kan endre både forfallsdato, beløp og belastningskonto, i tillegg til at du kan stoppe betalingen.

SLIK MELDER DU INN EN NY AVTALE:
Når du betaler en regning i nettbanken din, til en som tilbyr AvtaleGiro og/eller eFaktura, vil du få spørsmål om du vil inngå avtale om AvtaleGiro og/eller eFaktura neste gang. Dermed er det bare å si ja takk! For å gjøre det enklere for deg, kan du la banken opprette nye eFaktura-avtaler automatisk. Du kan når som helst slå av automatisk innmelding.

SALG AV BOLIG
Du trenger ikke å melde fra til oss når du flytter ettersom våre systemer synkroniseres opp mot folkeregisteret. Kommunen deler ikke opp regningen ved salg av bolig. Regningen blir sendt til den som er registrert hjemmelshaver på faktureringsdagen. Det er megler, evt eier, sitt ansvar å sørge for at avgiften blir fordelt mellom gammel og ny eier i salgsoppgjøret.

SELVKOST
Kommunale tjenester knyttet til leveranse av vann-, avløp-, slam- og feietjenester er lovpålagte og kommer inn under regelverket for selvfinansierende tjenester. For disse tjenestene er regelen at gebyrene fra innbyggerne i sum ikke kan overstige hva det koster å levere tjenesten.

Vakttelefoner