Priser og beregning

Beregningsgrunnlag

Kommunale avgifter faktureres 4 ganger i året. Forfall er 1. mars, 1.juni, 1. september og 1. desember.

Vann- og avløpsgebyret er inndelt i et abonnementsgebyr (fastavgift) og et forbruksgebyr. Abonnementsgebyret er likt for alle boenheter, forbruksgebyret blir fastsatt ut fra boligens areal (alt som er innenfor husets fire vegger), og fremkommer i prislisten

Tilsynsgebyr

På 4. termin faktureres avgiften ”tilsynsgebyr avløp”. Dette gebyret faktureres alle eiendommer med innlagt vann.

Vannmåler

I desember sendes det ut en avlesningslapp til alle kunder med vannmåler. Avlesningen sendes tilbake til kommunen der den blir registrert og danner grunnlaget for avregningen. Der vi ikke har mottatt avlesning blir forbruket stipulert.

Feiing og tilsyn

På 3. termin faktureres feiing og boligtilsyn.

eFaktura

Med eFaktura får du regningene rett i nettbanken i stedet for i postkassen, ferdig utfylt med KID-nummer. Alle eFakturaer må godkjennes av deg før de belastes konto. eFaktura godkjenner du med et klikk. Hvis du selger huset ditt må du selv huske å si opp eFaktura avtalen i nettbanken, ellers vil du fortsatt motta eFaktura for tidligere eid bolig.

Salg av bolig

Du trenger ikke å melde fra til oss når du flytter ettersom våre systemer synkroniseres opp mot folkeregisteret. Kommunen deler ikke opp regningen ved salg av bolig. Regningen blir sendt til den som er registrert hjemmelshaver på faktureringsdagen. Det er megler evt eier sitt ansvar å sørge for at avgiften blir fordelt mellom gammel og ny eier i salgsoppgjøret.

Selvkost

Kommunale tjenester knyttet til leveranse av vann-, avløp-, slam- og feietjenester er lovpålagte og kommer inn under regelverket for selvfinansierende tjenester. For disse tjenestene er regelen at gebyrene fra innbyggerne i sum ikke kan overstige hva det koster å levere tjenesten.

Rådhuset - Nordre Heddeland, 4534 Marnardal